Rechtsgebieden: personen- en familierecht, arbeidsrecht, bestuursrecht (o.a. sociaal verzekeringsrecht) en algemeen verbintenissenrecht

Bregje Volkers (1987) studeerde in 2010 af als Orthopedagoog aan de Universiteit Utrecht. Zij heeft zich tijdens deze studie gespecialiseerd in de Forensische Jeugdzorg en heeft ervaring opgedaan bij de Raad voor de Kinderbescherming. Het recht trok haar aan en om die reden is zij vervolgens gestart met de studie rechten aan de Universiteit Utrecht. In 2013 is Bregje afgestudeerd in de richting Strafrecht.

Tijdens haar studies heeft Bregje onderzoek gedaan naar de combizitting; de gecombineerde behandeling van verschillende soorten jeugdzaken in diverse rechtbanken. Zij heeft hierover meerdere artikelen gepubliceerd (Nederlands Juristenblad januari 2014, Tijdschrift voor Familie- en Jeugdrecht september 2014). Daarnaast is Bregje actief geweest bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel waar zij kinderen en jeugdigen voorzag van juridisch advies.

Bregje is na haar studies enkele jaren werkzaam geweest als juridisch medewerker bij de rechtbank Midden-Nederland bij de afdeling bestuursrecht. In deze functie ondersteunde zij rechters op het gebied van het Sociaal Zekerheidsrecht, Vreemdelingenrecht en Ambtenarenrecht.

Sinds 2016 is Bregje werkzaam als advocaat. Zij heeft veel ervaring opgedaan binnen het arbeidsrecht en is sinds mei 2018 bij ons kantoor. Zij behandelt met name zaken op het gebied van het Personen- en Familierecht. Bregje heeft een brede interesse en is vanwege de ervaringen die zij binnen verschillende rechtsgebieden heeft opgedaan in staat om diverse soorten zaken te behandelen.

Bregje woont in Utrecht. Zij speelt in haar vrije tijd fanatiek hockey en zij zet zich in voor eenzame ouderen in Utrecht.

Terug naar overzicht Team