Rechtsgebieden: strafrecht, tuchtrecht, arbeidsrecht, huurrecht, bedrijfsmatige advisering

Tonco Roest Crollius (1969) is in 1993 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en direct na zijn studie als advocaat gaan werken in Utrecht. Sinds 1998 is Tonco advocaat in Woerden.

Tonco is gestart in een algemene praktijk en richt zich in het bijzonder op het Midden- en Kleinbedrijf. Ondernemers staat hij bij in arbeidsrechtelijke zaken, huuraangelegenheden en algemene bedrijfsmatige advisering.

Daarnaast heeft Tonco een voorliefde ontwikkeld voor het strafrecht en erfrecht. Hij heeft de specialistenopleiding strafrecht gedaan en is lid van de Nederlandse Vereniging voor Strafrechtadvocaten. Op het gebied van erfrecht ontwikkelt Tonco zich ook al vele jaren. Erfrecht is een rechtsgebied waarin betrokkenheid van advocaten steeds aangezwezen is. Tonco kan u daarbij van dienst zijn.

Tot 1 april 2017 is Tonco Deken van de Orde van Advocaten Midden-Nederland geweest, in welk verband hij de toezichthouder was op de advocaten in dit arrondissement. Onder meer door deze functie is Tonco ook meer dan thuis in het tuchtrecht, zowel voor advocaten als voor andere beroepsbeoefenaren, zoals medici en sporters. Tonco is lid van de Nederlandse Vereniging voor Tuchtrechtadvocaten, Disciplina.

Daarnaast is Tonco actief op velerlei maatschappelijk gebied.

Terug naar overzicht Team